matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie logarytmiczne
Jarogniew:
Jak rozwiązać takie równanie: x
logx
=
100
x
?
4 lis 16:47
J:
1) założenia 2) ⇔ logx
logx
= log100 − log
x
⇔ log
2
x + logx − 1 = 0 .. równanie kwadratowe
4 lis 16:51
Jarogniew:
Dzięki wielkie
4 lis 16:59