matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
deklinacja studia
calquage:
1. Obliczyć deklinację i kąt godzinny gwiazdy mając dane: ϕ=55o05′ A=40o10′ z=47o30′ 2. Obliczyć azymut i odległość gwiazdy mając dane: ϕ=55o05′ t=20h17m δ=33o20′
4 lis 16:44