matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra liniowa - mavierze
adrian95.polska:
Witam mam takie zadanie polegające na rozwiązaniu równania macierzy Ciężko mi jest tutaj na malować macierz więc ją oznaczę A=[1 0] B=[1 0] X−szukana macierz [1 1] [2 1] Równanie: X*A=B*X
4 lis 15:08