matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć dziedziny funkcji
chocolatee:
Wyznaczyć dziedziny funkcji: 1. f(x)=1/(√(x
2
)−2x−3)− log(9−x
2
) 2. f(x)= log
2
(2lnx + ln
2
x) 3. f(x)= √(3−1/(x−1)−x) 4. f(x)= log(2x+ √(4x−x
2
)−6 5. f(x)= √[(x+8)
4
(2−x)
3
/ (x−5)(x−1)
2
]
4 lis 13:59