matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie wiem co to ;c
Klauduss:
Za godzine mam sprawdzian i pilnie potrzebuję umieć zadanie
Podać przykład funkcji f,g nie będących identycznościami( tzn. o wzorze innym niż f(x)=x )takich że f◯g(x) = 2sin
√
x
+1
4 lis 11:23
J:
f(x) = 2x + 1 g(x) = sin
√
x
4 lis 11:26