wzory skroconego mnozenia
Lukasz: hej mam takie zadanko i nie wiemczy dobrze je rozwiazslem
(√x+1+√x−1)(√x+1−√x−1)=(√x+1)2−(√x−1)2=x+1−(x−1)=2
4 lis 10:27
J:
najpierw założenia
4 lis 10:40
Lukasz: no rozwiazac
4 lis 21:11
Lukasz: jest ktos chetny zeby na to zerknac
4 lis 21:23
Lukasz: hellou
5 lis 10:10
J:
dobrze
5 lis 10:15
Lukasz: napewno
5 lis 10:46
J:
pod warunkiem,że dopiszesz założenia , tak jak Ci napisałem wczoraj
5 lis 10:47
Lukasz: dzieki ale nie rozumiem o co chodzi z zalozeniami
5 lis 11:35
J:
[ x ≥ − 1 i x ≥ 1 ] ⇔ x ≥ 1
5 lis 11:42
Lukasz: acha dzieki
5 lis 14:31