Oblicz pochodną
I rok ekonomiczny: Oblicz pochodną:
| | x2 −3x +2 | |
f(X)= √ |
| |
| | x2 −7x +12 | |
f(x)= sin
2 3x
Proszę stopniowe rozwiązanie bym mógł je przeanalizować.
Z góry dziękuję
4 lis 10:20
J:
1) najpierw wykonaj dzielenie
2) f'(x) = 2sin3x*cos3x*3 = 3sin4x
| | −5*3sin22x*cos2x*2 | |
3) f'(x) = |
| |
| | sin62x | |
4 lis 10:25
J:
w drugim popraw ... = 3sin6x
4 lis 10:28
AS: | | x2 − 3*x + 2 | |
Przyjmij f(x) = √u gdzie u = |
| |
| | x2 − 7*x + 12 | |
Wtedy
4 lis 10:28
I rok ekonomiczny: W pierwszym doszedłem do momentu i stanąłem
4 lis 10:42
J:
na oko widać,że źle
4 lis 10:43
I rok ekonomiczny: Oczywiście w mianowniku wielomian do kwadratu
4 lis 10:51
J:
no to teraz zastosuj wzór 10:28
4 lis 10:52