matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/
trele:
niech P,Q,R beda odpowiednio srodkami boków BC,AC,AB trojkata ABC. wyrax dł boków trojkata, znając dł jego srodkowych: a=|AP|, b=|BQ|, c=|CR|
4 lis 10:11
trele:
ktos pomoze? mam pomysł cos z tw cosinusów ale dalej i tak nie wiem co robic
4 lis 18:26