matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij,że 1-2 3-4 5-6 ... 1997-1998 1999-2000= -1000
gabi204:
Uzasadnij,że 1−2+3−4+5−6+...+1997−1998+1999−2000= −1000
10 gru 20:04
BiebrzaFun :
1−2=−1 3−4=−1 itd (2000:2)*(−1)=−1000
10 gru 20:07
aniolek:
−0,2
3
17 lis 21:03