1 | n | βn +22n−4 | ||||
lim[− | *n*ln | ] ≤ lim | ||||
4 | n+2 | 4n−1+1 |
1 | ||
lewa strona... = (− | *e−2) | |
4 |
n | 2 | 2 | n2 | |||||
ln( | )n = ln[(1− | n+2 : (1− | )2] = ln[−e:(1− | ] = | ||||
n+2 | n+2 | n+2 | (n+2)2 |
2 | ||
ln[−e*(1+ | )2] =...? | |
n |
1 | 1 | |||
aaa ... zgubiłem logarytm = − | lne−2 = | |||
4 | 2 |
β2 | ||
lim | i nie wiem co zrobić z βn | |
4+42−n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |