matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
robcio:
Oblicz pochodną rzędu drugiego funkcji: f(x)= 5x−3, f(x) 12x
5
+x
4
+3x−4, f(x)=
√
1−x
3 lis 22:13
olekturbo:
f(x) = 5x−3 f'(x) = 5 f''(x) = 0
3 lis 22:20
Qulka:
druga 240x
3
+ 12x
2
3 lis 22:21
Qulka:
trzecia −1/4 (1−x)
−3/2
3 lis 22:24