wyznacz rówanie
real: Wyznacz równanie stycznej do krzywej:
a) f(x)=√2x−5 w punkcie x0=2,
b)f(x) =3/x+2 w punkcie x0=0
pomóżcie
3 lis 22:10
Qulka: a pod pierwiastkiem nie ma może plus ?
3 lis 22:12
robcio: faktycznie jest +, zle przepisałam
3 lis 22:14
===:
a)
sprawdź treść
3 lis 22:15
3 lis 22:16
Qulka: a) styczna y = x/3 + 7/3
b) ile jest w mianowniku? sam x czy x+2
3 lis 22:18
3 lis 22:18
3 lis 22:18
Eta:
W b) nie może być sam x , bo ...xo=0
3 lis 22:20
robcio: w mianowniku x+2
3 lis 22:20
Qulka: y=−3x/4 +3/2
3 lis 22:27