matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobic?
Tymek :
Wykaz, że wykresem funkcji y=
4x−3
6−8x
nie jest hiperbola.
3 lis 18:47
5-latek:
To jest wykres tej funkcji Należy zobaczyć na definicje funkcji homograficzne i tam sa warunki jakie musza spelniac a b c d
3 lis 18:51
5-latek:
ax+b
y=
dla ... zobacz sobie
cx+d
3 lis 18:52
olekturbo:
4x−3
−1
= U{4x−3}{−2(4x−3) =
6−8x
2
3 lis 19:40