matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co z taka granicą
aaa:
cosx
lim(x do pi/2)=
x−pi/2
3 lis 11:32
Benny:
cosx
0
lim
x→π/2
=
π
x−
2
0
cosx
(cosx)'
lim
x→π/2
=lim
x→π/2
π
x−
2
π
(x−
)'
2
3 lis 11:40