przekształcenia
jan: przekształcenia wykresów
w jakiej kolejności postępujemy w tym przypadku? u2 − 9 l u l − 22 ≤ 0
3 lis 11:19
5-latek: To nie jest funkcja żeby robic wykres tylko nierownosc .
|u|=u dla u≥0
|u|=−u dla u<0
3 lis 11:24
5-latek:

natomiast gdyby to była funkcja f(u)= y= u
2−9|u|−22 to
1. rysujesz te czesc wykresu dla u≥0 (funkcja będzie miała postac f(u)= u
2−9u−22
2. odbijasz symetrycznie ten wykres względem osi OY
narysuje CI inny zebys dobrze widział np. taki f(u)= u
2−3|u|−2
3 lis 11:38