matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
aaa:
x
n
−1
lim(x do 1)=
x−1
√
x
2
+1
−
√
x+1
lim(x do 0)=
1−
√
x+1
3 lis 11:04
azeta:
(x
n
−1
n
)=(x−1)*(...) do drugiego, hm na pierwszy rzut oka usunięcie niewymierności z mianownika nic nie da (ale trza spróbować) w obydwu przypadkach regułka, którzy wszyscy uwielbiają, da poprawny wynik
3 lis 11:23