prosze o pomoc
ddd: oblicz 2log5+log4

10 gru 19:06
Bogdan:
n*loga b = loga bn, loga x + loga y = loga (xy)
10 gru 19:10
ddd: a czy można prosić o napisanie jak to ma być?
10 gru 19:14
Bogdan:
Można. Spróbuj jednak sam stosując podane wzory, potem podaj wynik, sprawdzę,
mam nadzieję, że wiesz, ile jest 5*5, czyli 52
10 gru 19:16
M.: 2log105+log104
2log105*4
2log105*22
2*2log105*2
4log1010 = 4
10 gru 19:40
M.: 2log105+log104
2log105*4
2log105*22
2*2log105*2
4log1010 = 4
10 gru 19:44
Bogdan:
Do M − źle
10 gru 20:07
ola: 2log5+log4=
=log52+log4=
=log25+log4=
=log(25*4)=log100
11 gru 00:31
Bogdan:
Do oli − należy dokończyć
11 gru 08:46