matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kukumorek:
Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze obliczyłam granice?
1
3
(3+
) do potęgi (
+1) =
n
n
1
3
1
=[(3+
) do
] * (3+
) =
n
n
n
(
n
√
3n+1
)
3
1
=
* (3+
)=
(
n
√
n
)
3
n
3
1
=[1*
n
√
* (3+
)=
n
n
=1* 1 *3= 3
2 lis 23:06
Kukumorek:
prosze :c
2 lis 23:38