Oblicz - KOMBINACJE
Amator: Doprowadź do najprostszej postaci (te 2 nawiasy pod sobą to symbol newtona a kreska oznacza
kreskę ułamkową).
Pomimo drugiego przykładu który rozwiązałem i jest analogiczny w 90%, mam problem z tym
ponieważ wychodzi mi silnia w wyniku... a ma wyjść :
odp : 3
−−−−−−−
n +1
(2)
(n)
−−−−−−−−
(n+1)
( 3 )
2 lis 23:01
Eta:
Z pewnością taki ma być zapis
| | n(n−1) | | 6 | | 3 | |
= |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | (n+1)*n(n−1) | | n+1 | |
2 lis 23:18
Helpneed: | | | |
Z jego zapisu w liczniku jest | |
| | |
2 lis 23:27
Eta:
| | | |
Taki zapis | ma sens tylko dla n={0,1,2} bo n≤2 |
| | |
| | | |
zapis | ma sens dla dowolnych naturalnych n≥2 |
| | |
Nie wie co pisze
2 lis 23:34