matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice/ciągi
gruszka:
Oliczenie granicy: lim [2*3
n
+(−3)
n
]*4
−n
2 lis 22:53
M:
11 cze 06:34
M:
10 paź 06:00
kerajs:
3
lim
n→
∞
[2*3
n
+(−3)
n
]*4
−n
= lim
n→
∞
(2+(−1)
n
) *(
)
n
=(2+(−1)
n
)*0=0
4
10 paź 11:47