matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
Wyznaczyć gęstość wilgotnego powietrze o parametrach: nadciśnienie Dp1 = 35 mm H2O, temperatura t = 17 oC. Ciśnienie barometryczne wynosiło pb = 995 hPa, wilgotność względna powietrza j = 60 %. ktos mialby pomysł ?
2 lis 21:45
rez:
http://bcpw.bg.pw.edu.pl/Content/3721/09jkzztc_wilgotne.pdf
czytałeś?
2 lis 22:15