matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległość od przekątnych
x:
Jak udowodnić, że niezależnie od położenia punktu P, suma jego odległości od przekątnych jest równa tyle samo
2 lis 21:44
x:
czy ma ktoś jakieś wskazówki ?
2 lis 22:18
misiak:
z podobieństwa trójkątów:
e
x
f
y
=
i
=
a
d
a
d
ax
ay
e+f=
+
d
d
a(x+y)
e+f=
d
ab
e+f=
d
2 lis 22:30
x:
dziękuję, dziękuję, dziękuję
2 lis 22:33