pochodna
Ola: Ktoś pomoże z mało pochodną ?

x
√x2+1
2 lis 21:26
Ola: Dla osoby chętnej mam jeszcze coś takiego:
y= asin(a/x) <−− tak mam w przykładnie (mam na myśli to ''a'')
2 lis 21:29
PW: Chętnie, ale nie wiem co to jest "mało pochodna". Jakaś słabsza wersja klasycznej definicji?
2 lis 21:35
rez: chodziło chyba o małą pochodną
2 lis 21:37
Ola: literówka

małą pochodną
2 lis 21:45
5-latek: x'=
| | 1 | |
(√x2+`1)'= |
| *(x2+1)' = licz dalej |
| | √x2+1 | |
Wzor na pochodna iloczynu
2 lis 21:51