matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy.
kleszcz:
log
2
x+log
2
(x+1)=1 log
2
(x
2
+x)=1 i co dalej
?
2 lis 21:25
kleszcz:
2=x
2
+x
?
2 lis 21:26
olekturbo:
log
2
x + log
2
(x+1) = log2
2
x > 0 log
2
x(x+1) = log
2
x(x+1) = 2 x
2
+x − 2 = 0
2 lis 21:30