matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
za
kevs:
4
Zapisz liczbę
w postaci k+m
3
√
4
+n
3
√
2
2−
3
√
4
2 lis 21:25
kevs:
2 lis 21:38
:):
aż sie prosi wzór (a
3
−b
3
)=(a−b)(a
2
+ab+b
2
) więc
1
a
2
+ab+b
2
=
a−b
a
3
−b
3
a=2 b=
3
√
4
2 lis 21:43