Oblicz
Nipo: 25−[2*(1−3)
3 +2
3 : (−3)
2] =
[(2−3)
2+(−1)
5 ]
2 =
[4−(3
2−2
3)
4 ]
3 =
6:(−3)
2+(−2)
5*(
13)
3=
Prosze o pomoc potrzebuje to na jutro

/
2 lis 20:53
Janek191:
I co jest w tym trudnego ?
2 lis 20:55
Nipo: Jezeli umisz prosze o pomoc
2 lis 20:55
Janek191:
Kolejność działań :
w nawiasie, potęgowanie, mnożenie i dzielenie, dodawanie i odejmowanie.
od lewej do prawej
2 lis 20:57
Nipo: Ja prosze o zrobienie tego bo robie inne zadanie a tak troszke sie zapomnialem i duzo, tego na
jutro

/
2 lis 21:00
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 6 | | −32 | |
Np. 6 : (−3)2 + ( −2)5 *( |
| )3 = 6 : 9 + ( −32)* |
| = |
| + |
| = |
| | 3 | | 27 | | 9 | | 27 | |
| | 18 | | 32 | | 14 | |
= |
| − |
| = − |
| |
| | 27 | | 27 | | 27 | |
2 lis 21:01
Nipo: chodzi mi o wszystkie jak bys mogl

z gory dzieki
2 lis 21:06
Janek191:
Nie chce mi się . Długopisem szybciej się pisze.
2 lis 21:07
Nipo: napisz i wrzuc np na iv.pl
2 lis 21:08
Janek191:
Za ten czas już byś zrobił
2 lis 21:17
Nipo: mowie ze robie 2gie zad

d pelno ich mam
2 lis 21:18