matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz asymptoty f(x)
MasłoMaślane:
Wyznacz asymptoty f(x): b) f(x)=e
(
1
1−x
) g) f(x)=
√
1−x
1+x
i) f(x)=
√
x
2
+ x − 6
Jeżeli to możliwe prosiłbym o w miarę szczegółowe wyjaśnienie żebym po przeanalizowaniu mógł rozwiązać pozostałe przykłady
2 lis 20:40