matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
Przemson:
Podać wzór funkcji odwrotnej do f(x)= 3
arctg(5x+2)
2 lis 20:02
Przemson:
pomoże ktoś?
3 lis 16:22
J:
tg(log
3
y) − 2
arctg(5x+2) = log
3
y ⇒ tg(log
3
y) = 5x + 2 ⇒ x =
5
tg(log
3
x) − 2
f
−1
(x) =
5
3 lis 16:31