prawdopodobieństwo
rysuję: Czy da się to udowodnić:
P(A) = 0.8
P(B) = 0.7
P(AuB') − 0.3 ≥ 0.5
2 lis 20:00
daras: P(B') = 1− P(B) = 0,3
0,8 > 0,5
2 lis 20:07
:): nawet szybciej
P(A∪B')−0,3≥P(A)−0,3=0,5 . Nieładnie to wygląda, ze równość i nierówność..ale no..wiadomo ocb
Wniosek: B nas w ogóle nie interesuje! )
2 lis 20:11
rysuję: P(AuB') = P(A) + P(B') − P(AnB')
P(A) + P(B') − P(AnB') − 0.3 ≥ 0.5
P(A) − P(AnB') ≥ 0.5
0.8 − 0.3 ≥ 0.5
2 lis 20:13
rysuję: Dobra, a to moje może być?
2 lis 20:14
:): Zadanie jest BARDZO DZIWNE....
2 lis 20:15
:): chyba, że to jakiś twój etap innego zadania

? (chodzi mi o sformulowanie)
2 lis 20:15
rysuję: to nie całe zadanie, ostatni człon przepisałem.
2 lis 20:16
rysuję: Tak to mój etap, czy ten ostatni jest poprawny?
2 lis 20:16
:): Nie ma co wydziwiać, tak jak ci napisałem...w ogle nie trzeba brać po uwage B, bo P(A∪B')≥P(A)
2 lis 20:18
rysuję: Zgadzam się z Tobą ale nasz wykładowca jest z tych co zioną ogniem i potrafią przekręcić głowę
o 360 stopni!
2 lis 20:19
:): Nawet jakby kto nie był uszczypliwy..to NIE MA SZANS sie do tego przyczepić. Gwarantuje

! Po
prostu..takie dowodzenie na około sprawai wrażenie, że nie do konca wiemy co sie tam dzieje.
Dlatego odradzam!
2 lis 20:21