geometria analiryczna
lanafane: Witam. Mam następujące zadanie: Dane są wierzchołki A=(−4, −1) i C=(2, −3) rombu ABCD. Wyznacz
jego pozostałe wierzchołki wiedząc, że jeden z nich leży na prostej x+y−9=0
Nie mam jak sprawdzić odpowiedzi do tego zadania, a wyszło mi, że B(2, 7) a D(0, −11).
Czy dobrze?
2 lis 19:59
PW: |AB|2 = (2+4)2 + (7+1)2 = 100
|CD|2 = (0−2)2 + (−11+3)2 = 4 + 64 = 68
Albo ja źle liczę, albo to nie jest romb.
2 lis 20:41
Bajk:
12 sty 23:23
Ykreg:
B = (−4, −11), D = (2, 7)
13 sty 00:16