matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość graniastosłupa
Michał:
Oblicz objętość graniastosłupa, którego podstawą jest romb o przekątnych a=10cm i b=12cm, a jego wysokość jest równa 8cm.
2 lis 18:37
ICSP:
1
V = P
p
* h =
* 10 * 12 * 8 = ...
2
2 lis 18:40
Dipa:
17 lis 10:14