matematykaszkolna.pl
pomoc Mateusz: Dobry wieczór Jestem uczniem 3 klasy technikum. Postanowiłem już (albo dopiero) teraz zacząć się przygotowywać do matury rozszerzonej z matematyki. Niestety, mimo że jestem na profilu o rozszerzonej matematyce, nauczycielka dostosowuje się do klasy, w której 3/4 osób chce po prostu zdać maturę tylko po to by ją mieć. Ja natomiast zamierzam iść na studia na PW albo PWr więc chcę zdać jak najlepiej rozszerzenia, a moim zdaniem jedna dodatkowa lekcja tygodniowo w 4 klasie to trochę za mało dlatego postanowiłem przysiąść w domu nad tym emotka Mam do was prośbę, abyście dokładnie opisali mi kolejność w jakiej powinienem się uczyć aby jedna rzecz była powiązana z drugą itd Bo nie chciałbym uczyć się jednej rzeczy która wymaga znajomości innej której nie umiem emotka Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście podali mi również zbiory zadań/podręczniki które przydadzą mi się w nauce emotka emotka
2 lis 18:26
Mateusz: .
2 lis 21:27
rez: to trochę za późno, na pw są ogromne progi, o tym się już powinno myśleć przed 1 kl liceum
2 lis 21:28
Metis: Nie zniechęcajcie go emotka Rób jak najwięcej a zdasz z dobrym wynikiem! Jedź po kolei. Kup sobie Kiełbase dwie cz. i rób emotka Przerobisz całość + arkusze i będzie dobrze. Pozdrawiam Tegoroczny maturzysta emotka
2 lis 21:30
rez: ja go właśnie nie zniechęciłem, tylko zmobilizowałem
2 lis 21:31
Metis: Z taką mobilizacją to wiesz
2 lis 21:32
Qulka: progi na PW zależą od kierunku emotka więc nie strasz go tak emotka
2 lis 21:44
Mateusz: Zdaję sobie sprawę że są wysokie progi emotka Metis, te zbiory Kiełbasy do nowej matury (2015−...) czy te starsze wydania?
2 lis 21:52
yht: do nowej matury 2015 kupuj
3 lis 14:28
Mateusz: Ta książka i arkusze wystarczą czy warto zakupić jeszcze jakiś zbiorek?
3 lis 16:15
Mateusz: .
3 lis 18:54
5-latek: A może najpierw kup ta ksiazke lub wypożycz przeglądnij i potem zadawaj takie pytania
3 lis 18:56
Lorak: Mateusz, wystarczą.
3 lis 19:16