macierze
Marek: wiitam...
Mam takie równania prądów oczkowych, jak obliczyc poszczególne prady za pomoca macierzy
3JA−2JB=−100
−2JA+4,5JB−0.5JC=−70
−0,5JB+0,75JC=100
Co mam teraz zrobic aby obliczyc prądy JA JB JC
2 lis 18:24
rez: schemat by się przydał
2 lis 18:26
Marek: a bez schematy sie nie da... po prawej stronie sa to siły elektromotoryczne
2 lis 18:31
kaka: Z pierwszego równania wzynacz JA
Z trzeciego wyznacz JC
I wstaw to wszystko do drugiego
2 lis 18:33
2 lis 18:34
Marek: tak tez mozna, ale z macierzy byłoby szybciej
2 lis 18:35