nuskaaa: prosze pomózcie x2+6+9≤0
27 paź 19:24
WeRa: 2x≤-6+(-9) =2x≤-18/:2 x=-9
28 paź 09:36
sdf: WeRa tam nie ma 2x, tam jest x
2
28 paź 14:30
pipi: nierówność powinna wygladać w/g mnie tak
Xkw +6X +9≤0 i chyba coś źle przepisałaś bo już tyle czas i nikt Ci nie chce pomóc ,bo
chyba masz błąd

( tak myślę)
28 paź 14:40
pipi: jeżeli jest tak jak ja myśle to
Xkw +6X +9 ≤0
rozkładasz zewzoru skr mnożenia na
(X +3) do kw. = (X+3)(X+3)≤0
czyli jedno podwójne miejsce zerowe X1= X2= 3
więc wierzchołek paraboli jest W(3,0)
ramionami zwrócona do góry więc nie ma wartości ujemnych
jedynym rozwiązaniem jest X=3
Odp Xkw +6X +9≤0 <=> X= 3
28 paź 14:47