matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany zespolone
majk:
Znaleźć pierwiastki wielomianu f(z)= z
5
−(4−4i
√
3
) Znalazłem z
0
=
5
√
8
(
1
2
+
√
3
2
*i) tylko nie wiem jak się dalej za to zabrać kiedy wychodzi mi cos
2π
5
2 lis 15:23
Mila:
√
5
−1
cos(72
o
)=
4
√
5
+1
cos(36
o
)=
4
2 lis 17:13