Geometria analityczna
Vin: Dany jest trójkąt równoramienmy ABC, w którym A(−4;1), B(0;3), C(2;3). Oblicz pole tego
trójkąta.
Wyznacz równanie okręgu stycznego do obu osi układu współrzędnych i przechodzącego przez punkt
P(−1;2)
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y=3x+4 przechodzącej przez punkt P=(3;1)
Proszę o w miarę szybką pomoc bo za jedną lekcje mam matematykę.
2 lis 10:41
===:
zrób rysunek i zobaczysz
2 lis 10:47
===:

taki on i równoramienny
2 lis 10:53
Vin: Tak jest w poleceniu, narysowalem go sobie i w sumie sam się trochę dziwiłem. No mam polecenie
więc podaję polecenie
2 lis 10:58
===:
no to sprawdź współrzędne punktów ... bo z tymi zadanko jest banalne
2 lis 11:06
2 lis 11:09
===:
... no widzisz ... przepisać nie potrafisz
2 lis 11:24
Metis:
... I nie potrafisz sprawdzić polecenia?
B=(0;−3) a nie B=(0,3) ...
2 lis 11:24
===:
2 lis 11:30