www
sraki: znaleźć granicę
chodzi o to żeby zapisać to tak e,e
2...w liczbie Eulera.
dochodzę do pewnego momentu
| | n−4 | | n | | n−4+4 | |
( |
| )−n+3 = [( |
| )−n+3]−1 = [( |
| )−n+3]−1 = |
| | n | | n−4 | | n−4 | |
i nie wiem co dalej
1 lis 19:40
sushi_gg6397228:
| | a | | −a | |
(1− |
| )n= (1 + |
| )n−−> e−a |
| | n | | n | |
1 lis 19:43
1 lis 19:47
sraki: czyli e4,a czy ten mój ostatni zapis trzeba dalej przekształcać czy to już jest postać końcowa
1 lis 19:48
Janek191:
Pisz tak jak ja, bo twoje zapisy są wątpliwe.
1 lis 19:50