Obliczy:
Michal : tg(arcsin√2/2)
1 lis 19:25
sushi_gg6397228:
a sam nic a nic ?
1 lis 19:28
Michal : tg(arcsin√2/2)=tg(π/4−π)=tg(−3π/4)
do takiego czegos doszedlem ale nie wiem czy dobrz i co dalej
1 lis 19:34
sushi_gg6397228:
zacznij od srodka
| | √2 | | √2 | |
arc sin |
| = y definicja ⇔ siny = |
| , więc y=... stopni |
| | 2 | | 2 | |
1 lis 19:35
Michal : y=45stopni=π/4
1 lis 19:40
sushi_gg6397228:
tg (45o)=...
1 lis 19:41
Michal : 1
1 lis 19:43
Michal : 1=π/4
1 lis 19:43
sushi_gg6397228:
KONIEC ZADANIA
trudne ?
teraz licz tamto drugie zadanie, w tamtym poście
1 lis 19:44
1 lis 19:44
Michal : Dzieki
1 lis 19:46
sushi_gg6397228:
na zdrowie
1 lis 19:47