Układy równan metoda Gaussa-Jordana
Damian: Rozwiązac podane układy równań metoda Gaussa−Jordana:
a)
x − 2y + z = 4
x + y + z = 1
2x − 3y + 5z = 10
5x − 6y + 8z = 19
(b)
x + 2y + 3z + t = 1
2x + 4y − z + 2t = 2
3x + 6y + 10z + 3t = 3
x + y + z + t = 0
(c)
x − 3y + 2z = 7
x − t = 2
−x − 3y + 2z + 2t = 3
(d)
x + 2y + z + t = 7
2x − y − z + 4t = 2
5x + 5y + 2z + 7t = 1
, (e)
x − y + z − 2s + t = 0
3x + 4y − z + s + 3t = 1
x − 8y + 5z − 9s + t = −1
(f)
2x − y = 3
x + y = 4
4x + 8y = 11
x + 4y = 10
,
(g)
x + y + z = 1
x + 2y + 3z = 1
2x + 3y + 4z = 2
3x + 2y + z = 3
(h)
5x − 3y − z = 3
2x + y − z = 1
3x − 2y + 2z = −4
x − y − 2z = −2
(i)
x − y + 2z − t = 1
2x − 3y − z + t = −1
x + 7y − t = 4
Prosiłbym o ładne rozpisanie.
1 lis 19:10
bezendu:
Lubię jak ludzie żartują
1 lis 19:14
sushi_gg6397228:
to ja się dorzucę
proszę o 10000zł w nominale po 1 grosz dostarczyć osobiście na adres domowy
1 lis 19:16