ejo
suszi: | | 3−x | |
Naszkicuj wykres f(x)=| |
| | |
| | x+1 | |
Chce sobię przekształcić do innej postaci :
| | 3−x | | −(x+3) | | −(x+1)−4 | | −4 | |
f(x)=| |
| |=| |
| |=| |
| |=| |
| −1| |
| | x+1 | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
Czy dobrze zamieniłem postać równania ?
1 lis 18:21
sushi_gg6397228:
to policz
−(x+1)− 4 .....
1 lis 18:23
suszi: Ma tam być −(x−3)−4. Źle przepisałem
1 lis 18:25
suszi: I dalej −(x−1)−4
1 lis 18:25
sushi_gg6397228:
liczymy
−(x−3) −4=...
1 lis 18:25
suszi: Ale skąd Ty wziąłeś to −(x−3)−4 ? U mnie jest −(x−1)−4
1 lis 18:28
sushi_gg6397228:
sam podałeś o 18.25
1 lis 18:28
sushi_gg6397228:
poza tym
3−x ≠ − (x+3)
1 lis 18:28
suszi: AA wcześniej −(x−3) po prostu wyciągnięty − przed nawias. Zamotałem się z tym 18:25 i nie
powinno tego być w ogóle.
1 lis 18:28
suszi: Dlatego poprawiłem to 3−x=−(x−3)
1 lis 18:29
sushi_gg6397228:
a nie prościej |3−x|= |x−3| i po bólu
jeszcze raz
1 lis 18:31
suszi: Ale ta ostateczna postać którą podałem będzie chyba łatwiejsza do narysowania. Tylko czy jest
poprawna ?
1 lis 18:36
sushi_gg6397228:
jak sie pomyliłes, to nie sprawdzałem dalej
zapisz po swojemu jeszcze raz, a potem po mojemu
co jest łatwiejsze
1 lis 18:38
suszi:
1 lis 20:19