cos(-x^3+3x+2) oblicz pochodna
adam: cos(−x3+3x+2) oblicz pochodna
1 lis 16:39
sushi_gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
1 lis 16:41
adam: −sin(−x3+3x+2)
1 lis 16:42
sushi_gg6397228:
* (−x3+3x+2)' =....
1 lis 16:42
adam: −3x+3+0
1 lis 16:43
adam: 3x2+3+0 ****
1 lis 16:43
sushi_gg6397228:
policz jeszcze raz pochodna, ktora podalem o 16.42
1 lis 16:44
adam: −3x2+3+0
1 lis 16:45
sushi_gg6397228:
3+0=...
1 lis 16:45
adam: 3
1 lis 16:48
sushi_gg6397228:
wiec zapisz od poczatku ile wyjdzie ostatecznie pochodna
1 lis 16:49
adam: −sin(−3x2+3)
1 lis 16:50
sushi_gg6397228:
rece opadaja
1 lis 16:54
adam: to jak to zrobic
1 lis 16:59
sushi_gg6397228:
[ −sin(−x3+3x+2) ] * (−x3+3x+2) ' =....
1 lis 17:03
adam: −sin(15x4+3−27x2−12x)
1 lis 17:09
adam: obliczyłem przed mnozeniem pochodna −x3+3x+2 czy tak nie mozna
1 lis 17:09
sushi_gg6397228:
nie masz zielonego pojecia
poczytaj teorie i pochodnej funkcji złożonej
1 lis 17:13
adam: to mi wyszło −sin(−x3+3x+2)(−3x2+3)
1 lis 17:28
sushi_gg6397228:
Ktoś, kto to pierwszy raz zobaczmy pomyśli tak
−sin (−x3+3x+2)(−3x2+3) , a to nie jest prawda
−(−3x2+3) * sin(−x3+3x+2)=....
1 lis 17:30
adam: 3x2+3 * sin(−x3+3x+2)
1 lis 17:31
sushi_gg6397228:
−(−a+b) ≠ a+b
1 lis 17:32
adam: czyli jak to zapisac
1 lis 17:34
sushi_gg6397228:
poprawnie "wciągnąć" minusa do nawiasu
1 lis 17:41