www
wwww: witam czy to jest poprawnie zapisane
obliczyć
| 2n+1 − 3n+2 | | 2n+1 | |
| = |
| − 1 = |
| 3n+2 | | 3n+2 | |
| 2n*2 | | 2n(1*22n) | |
| − 1 = |
| − 1 = |
| 3n*9 | | 3n(1*93n) | |
| | 2 | | 1*22n | |
( |
| )n* |
| − 1 = |
| | 3 | | 1*93n | |
| | 2 | | 1*2*12n | |
( |
| )n* |
| − 1 = |
| | 3 | | 1*9*13n | |
| | 2 | | 1*2*(12)n | |
( |
| )n* |
| − 1 = −1 |
| | 3 | | 1*9*(13)n | |
1 lis 14:45
sushi_gg6397228:
po co piszesz 1*..
brak limesów
3 linijka wyciagnij 3n w liczniku i mianowniku
1 lis 14:47
1 lis 14:59
sushi_gg6397228:
co tam w liczniku robią
1 lis 15:01
wwww: no wyciągam 3n przed nawias
1 lis 15:05
sushi_gg6397228:
jakim cudem przepchali Ciebie 6 klas ?
1 lis 15:21
sushi_gg6397228:
| | 4 | | 2 | |
4*2 = 2( |
| * |
| ) tak według Ciebie wyglada wyciąganie przed nawias |
| | 2 | | 2 | |
1 lis 15:27
wwww: uu docinka?
posłuchaj mnie.
niedzielnego poranka przyszła pora na matematyczne zadanka
pech chciał,że nie jestem z matmy geniuszem
można by rzec,że strasznym słabeuszem
więc o pomoc zwróciłem się na forum zadankowe
klikam 'wyślij' i pojawia się zadanko nowe
tam w odpowiedzi dostaję swego rodzaju obrazę
posłuchaj kolego bo teraz coś Ci pokażę
Twe złośliwe uwagi zachowaj dla siebie
teraz pokaz jak bardzo nie szanuję Ciebie
przepchał to jakiś gość pewną kobietę
może nawet jej strzelił minetę
pech chciał,że została zalana
ten gość już nie miał na mordzie wesołego banana
i tak o to Ty się zrodziłeś
kto wie,może nawet próbę aborcji przeżyłeś?
nie chcę pisać kolejnych zdań
czy porównywać Cię do pewnych pań
lecz zapamiętaj mój drogi kolego
nie każdy jest orłem w matematyce lecz mimo tego
próbuje zmierzyć się z tą dziedziną
która dla wielu mężczyzn byłaby trudną dziewczyną
od siebie dodam − więcej szacunku
czas iść skosztować alkoholowego trunku
z Bogiem,Mickiewicz XXI wieku
żegnam.
1 lis 15:46