matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
pytajnik:
Rozwiąż równanie: log
3
(x−2)+log
3
(x+2)=1−log
3
2
1 lis 14:04
J:
1) założenia
3
2) ⇔ (x−2)(x+2) =
2
1 lis 14:05
4max :
zalozenia x−2>0 i x+2>0 1= log
3
3 teraz podstawowe wzory
1 lis 14:06