Rozwiąż równanie
zadaniec: Rozwiąż równanie:
3*52x−1−2*5x−1=0,2
1 lis 13:33
J:
podstaw: 5x = t i warunek: t > 0
1 lis 13:34
zadaniec: 3t2−2t−0,2=0 Dobrze?
Nie wiem czy o coś takiego chodziło.
1 lis 13:52
1 lis 13:54
zadaniec: Czy mógłbyś rozpisać skąd to sie wzięło?
1 lis 14:01
zadaniec: Pomoze ktoś?
1 lis 21:51
Qulka: bo 5x−1=5x / 51
1 lis 21:53
zadaniec: 3*(t
2)
−1−2*t
−1=0,2
Potem Δ, x
1 itd?
1 lis 21:57
1 lis 21:58
zadaniec: Dobrze to robie?
2 lis 16:00
Metis: | | 1 | | 1 | | 1 | |
3*52x* |
| −2*5x* |
| = |
| /5 |
| | 5 | | 5 | | 5 | |
3*5
2x*−2*5
x=1
t=5
x, t>0
3t
2 − 2t−1=0
2 lis 16:08
Metis: Skąd Ci się tam w mianowniku ta 3 pojawiła.
2 lis 16:09
zadaniec: To była pomyłka, post niżej napisałem dobrze.
Dziękuje za rozwiązanie, też tak liczyłem
2 lis 16:17