;;;
rower: Powiedzcie proszę czy dobrze to rozpisałem, bo nie jestem pewien czy mam dobre wysokości
poszczególnych trójkątów
x = 0,25
P
ABS = 0,5 * 6 * 6 * 0,25
P
ACS = 0,5 * 10 * 10 * 0,25
P
ADS = P
BCS = 0,5(P
ABCD − P
ABS − P
ACS)
Zadanie z:
http://www.matematyka.pl/267298.htm#p4797987
1 lis 12:53
daras: super
1 lis 12:55
daras: poszukuję roweru stacjonarnego, niemagnetycznego
może masz jakies namiary
1 lis 12:56
rower: W czym problem daras?
1 lis 12:59
rower: to jak w końcu, to jest ok czy nie? bo po tym rowerze to już nie wiem
1 lis 13:39
rower: nadal aktualne, bede wdzieczny za odp
1 lis 18:59
PW: Po pierwsze jeżeli 10x = 4, to 6x = 2,4 oraz 4x = 1,6 − to są wysokości trójkątów.
Po drugie skąd wziąłeś taki "wzór" na pole trójkąta, w którym są cztery czynniki
(np. 0,5·6·6·0,25) ?
A daras się śmieje, bo nie dosyć że podałeś link do zadania i jego rozwiązania, to jeszcze
nie umiesz z tego skorzystać.
1 lis 20:05
rower: No to chyba zapadnę się pod ziemię ze wstydu


−−−
tak czy inaczej.. dziękuje PW za odp
1 lis 23:48
daras:
2 lis 16:27
daras: ale ja naprawdę poszukuje tego roweru
10 lis 10:15
misiak:
16x=4 −−−−> 2x=0,5 −−−−−> 6x=1,5 i 10x=2,5 (wysokości)
a pola trójkątów o 12.53 policzone dobrze
10 lis 10:22