matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o objasnienie :)
Karolaaaa:
Wyznacz wartosc m,dla ktorej proste 3x−y+4=0 I y=(m−1)/(2) x+2 sa prostopadle.
1 lis 12:12
wmboczek:
obie proste w postaci kierunkowej y=ax+b y=cx+d warunek tprostopadłości ac=−1 3*(m−1)/2=−1
1 lis 12:26