:)
Kasia: Witam. Mam takie pytanie, czy z równości: cosα=IcosβI i sinα=IsinβI wynika, że α=β?
1 lis 11:07
Kasia:
1 lis 11:40
Pawel:
cosα=|cosβ| ⇔ cosα = cosβ v cosα = −cosβ ⇔ α=β
sinα=|sinβ| ⇔ sinα = sinβ v sinα = −sinβ = sin(−β) ⇔ α = β v α = −β
1 lis 11:48
Kasia: | | ⎧ | cosα=IcosβI | |
| Mam taki układ równań: | ⎩ | sinα=tgβ * IcosβI | . Co można powiedzieć o kątach α i β?
|
Czy są one równe? Proszę o pomoc
1 lis 11:49
Kasia: czyli z tych dwóch równań wynika, że są α i β są równe?
1 lis 11:50
Kacper:
Paweł przeanalizuj co piszesz. W pierwszym nie jest prawdą, że α=β.
1 lis 11:51
Kasia: mam pytanie, czy z powyższego układu równań wynika, że α=β?
1 lis 12:06
Kasia:
1 lis 12:25