.
.a: Prosta pochodna
Oblicz pochodną funkcji
f(x) = ex2−2
31 paź 20:39
Godzio: Jak prosta to w czym problem

?
31 paź 20:40
sushi_gg6397228:
wzory na pochodna złożoną znasz ?
31 paź 20:40
korki_fizyka@tlen.pl: jeśli nie zna , to potrzebuje korepetycji
31 paź 20:40
.a: nie
31 paź 20:40
sushi_gg6397228:
to jak chcesz policzyć pochodną
31 paź 20:42
.a: podzielilem to na ex2 * e−2 i ze wzoru na iloczynpochodnych
31 paź 20:42
.a: (ex)2 * e−2
31 paź 20:43
sushi_gg6397228:
f(x)= eg(x)
f ' (x) = pochodna "e" * g ' (x)
31 paź 20:44
korki_fizyka@tlen.pl: to tak jakbyś z Warszawy do Krakowa chciał jechac przez Szczecin
31 paź 20:45
.a: czyli 0? bo pochodna z e to 0.
31 paź 20:47
korki_fizyka@tlen.pl: (ex2−2)' = ex2−2(x2−2)' = ex2−2)2x
31 paź 20:47
.a: dziękuję
31 paź 20:47
31 paź 20:48
korki_fizyka@tlen.pl: już tam byłem
31 paź 20:50
.a: tylko problem jest chyba trochę inny?
31 paź 20:52
31 paź 21:22
sushi_gg6397228:
a nie łaska jej przepisać
31 paź 21:23
Natalka: po co?
31 paź 21:27