granice
bimbam: ciągi
jak obliczyć tą granicę bez reg de l`Hospitala
31 paź 16:24
:): sin2x=sinxcosx
więc
| cosx | | sin2x | |
| = |
| =... |
| 2x−π | | sinx(2x−π) | |
31 paź 16:29
31 paź 16:30
31 paź 16:31
:): albo tak jak Mila..chyba najprościej
31 paź 16:31
azeta: ale Twój sposób też ciekawy, nigdy tak nie liczyłem
31 paź 16:35
bimbam: a co się stało w mianowniku
| | π | |
Skąd się wzięło −2( |
| − x) |
| | 2 | |
tam jest jakieś podstawienie
31 paź 16:40
31 paź 16:41
bimbam: dzięki za pomoc
31 paź 16:56