matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz granicę ciągu
Mythic:
Czy ktoś wie jak ugryźć ?
2
−n
−1
q
n
=
sin (n
2
−2)
3n
31 paź 15:16
Janek191:
−1 ≤ sin ( n
2
− 2) ≤ 1
1
2
−n
=
2
n
31 paź 15:17
:):
1
do czego dązy 2
−n
=
2
n
do czego dąży=3n
2
−n
−1
więc do czego dąży
3n
sin− ograniczony więc
31 paź 15:18